Thomas Adolphsson Clayhills
*27.3.1789 †3.4.1856
Helena Gustava Clayhills os. Jylen
*21.4.1801 †8.6.1872
Haudat numero 111-112Thomas Clayhills Räävelistä oli jo aikaisemmin hoitanut J. C. Frenckellin asioita Turussa, mutta Frenckellin ostettua (27.6.1832) paperitehtaan Tampereelta hän siirtyi tehtaan johtajaksi Tampereelle.


Vuosi muuttonsa jälkeen Clayhills meni naimisiin Gustaf Jylenin ja Catharina Lovisa Zellbergin tyttären, Helena Gertrud Gustava Jylenin kanssa. Häät pidettiin Kiskossa (nyk. Salo) 19.9.1833.


Paperitehtaan laajennus kaipasi lisää käyttövoimaa, jota piti saada koskesta. Samaan aikaan Finlayson rakensi omaan käyttövoimatarpeeseensa ns. puutarhakanavaa ja Clayhills ehdotti että kanavasta tehtäisiin niin suuri että molemmat saisivat siitä voimansa. Periaatteessa Finlaysonilla ei ollut mitään tätä vastaan, mutta korvaustavasta ei päästy yksimielisyyteen. Näin alkaneet vesiriidat jatkuivat lähes sata vuotta, Frenckell & Son paperitehtaan lopettamiseen asti.


Clayhillsin aikana koettiin myös Suomen ensimmäisen paperityöläisten lakko. Lakko alkoi kun Frenckell kielsi työläisiään pitämästä vapaapäivää markkinapäivinä ja muutamana muuna juhlapäivänä. J.C. Frenckellin kuoltua 1844, johtajaksi tuli hänen poikansa Frans Wilhelm Frenckell, Clayhills jatkoi kuitenkin tämän rinnalla vuoteen 1847 jolloin Clayhills siirtyi kauppiaaksi.


Clayhills´ien poika, apteekkari Thomas Clayhills perusti 1877 mineraalivesitehtaan ja rakennutti ns. Sandbergin-, tai Kekäleen-, talon. Apteekkarilla on komea ja eksoottisen näköinen hauta Kalevankankaalla.

Kekäleen talo Keskustorin laidassa.