Kauppakirjuri Gustaf Liljeroos
26.9.1849 - 15.1.1879
Hauta numero 14

Gustaf Gustafson syntyi Messukylän Hallilan kylässä Skratarlan talossa, maanviljelijä Gustaf Henrikssonin (*1807 Pälkäne) ja Hedda Josefsdotterin (1816) kuusipäisen poikajoukon viidentenä.

30.10.1866 on Tampereelle muuttaneeksi kirjattu "Syytinkimiehen poika Gustaf Gustafsson Messukylästä"


Gustaf asettui vuokralaiseksi kauppias Johan August Liljan hoteisiin merkinnällä elev, oppilas. Samalla Gustafille ilmestyi sukunimi Liljeroos. Täällä Gustaf sai kirjanpitäjän oppinsa. 1870 hän oli valmis kirjanpitäjä, 1873 hän vaihtoi asuntoa ja ilmeisesti työpaikkaakin. Uusi isäntä oli kauppias Gustaf Fredrik Ahlgren.Sukunimen saaminen näinä aikoina on yleistä opintojen tai työpaikan yhteydessä.
Kalle Jooseppi Joosepinpojasta tuli Gustaf Lundahlin toimesta Carl Josef Hilden, Ylöjärven Mikkolan Jooseppi pojasta tuli Porissa koulussa Josef Grönberg, Turusta kuoriutui sorvari Enqvist ja syytinkimiehen pojasta Liljeroos. Värjäri Liljeroos on eri asia, hän sai nimensä sunnuntaikoulun opettajalta.

Liljerooseja on tähän aikaan useita, Messukylästä, Kangasalta, Pirkkalasta, Ikaalisista, Suoniemeltä, Lempäälästä, Ylöjärveltä jne.